Ontlenen van verkeersmateriaal (gemeentebestuur Kasterlee)

Onderstaande verkeerseducatieve materialen heeft de gemeente kunnen aankopen via “10op10 subsidies” van de provincie Antwerpen.

De gemeente stelt deze gratis ter beschikking aan alle scholen van groot - Kasterlee.

Reserveren kan via onderstaand ingevuld formulier naar mobiliteit@kasterlee.be – wij kijken na of de materialen nog beschikbaar zijn en leveren ze af in uw school of vragen je om ze even te komen ophalen.

Gegevens van de aanvrager:………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Aankruisen wat u wenst

Startdatum

einddatum

Dodehoektraining (mat)

 

 

 

Aanhangwagen met verkeersborden

 

 

 

Loopfietsen en fietshelmen

 

 

 

Fietskoffer

 

 

 

Bokabox

 

 

 

Verkeersborden

 

 

 

Op het juiste spoor

 

 

 

 

 

Fietskoffer met mobiel fietsvaardigheidsparcours voor kleuters

http://webshop.verkeeropschool.be/sites/default/files/styles/cropped_product/public/fc01_flight_case_kleuter3.jpg__0.jpg?itok=4wys3vRm

Beschrijving

Geen opbergprobleem meer en handig in gebruik. Dit circuit is geschikt voor (trap)loopfietsen en kleine fietsjes. Hij stimuleert de bewegingsdrang, ontwikkelt het evenwicht, omgaan met regels, plaats, richting, tempo en sociaal gedrag. Meerdere ontwikkelingsdoelen komen aan bod. Een opstellingsplan en opdrachtenkaart met ontwikkelingsdoelen worden meegeleverd.

Bokabox Verkeer

http://webshop.verkeeropschool.be/sites/default/files/styles/cropped_product/public/PKV20101101_BoKaBox_4038_web.jpg?itok=PepQmjOc

Beschrijving

De Bokabox Verkeer is een leskist voor het efficiënt leren van de verkeersborden. Er zijn 4 basisborden, zonder pictogram, met tekstkaarten met basisbetekenis. Door een pictogram voor het basisbord te zetten en een aanvullende betekeniskaart te plaatsen ontstaat een compleet bord met een complete betekenis. Zo ervaren de kinderen heel concreet het systeem van onze verkeersborden. Alle voor kinderen relevante borden komen aan bod, ook de voorrangsborden.

De borden en tekstkaarten komen op twee standaards te staan, zodat je de borden kunt vergelijken en hen in de klas kunt laten staan. Alles past in een houten kistje, dat zo in de boekenkast past. De standaards zijn tegelijk het deksel van het kistje. Er zijn dus geen losse onderdelen die blijven rondslingeren. Door een duidelijke (kleur)codering en vakjes in het kistje is het materiaal makkelijk op orde te houden. Er zitten handleidingen bij voor klassikaal en individueel gebruik. Ook kopieerkaarten zijn bijgevoegd.

De Bokabox kan gebruikt worden voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar.

verkeersborden

http://webshop.verkeeropschool.be/sites/default/files/styles/cropped_product/public/10%20verkeersborden.JPG?itok=s0jLqGXb

Beschrijving

Set van 10 stevige verkeersborden (26cm groot, 5mm dik) met rubber schotelvoet (1,1kg) en dubbelwandige palen (100cm).
Met behulp van het handige 1" kliksysteem verander je borden in een handomdraai om een nieuwe verkeerssituatie te creëren.  

Op het juiste spoor!

http://www.webshop.verkeeropschool.be/sites/default/files/styles/cropped_product/public/Foto%20%27Op%20het%20juiste%20spoor%21%27%20nmbs_0.PNG?itok=JW1q8LGB

Beschrijving

Educatieve map bestaande uit een usb-stick met de 3 modules (preventiefilm, interactieve les en een game), een begeleidend boekje en informatiefiches.

 

Module 1: Preventiefilm

Duur: 5 min film + nabespreking

Een spannende preventiefilm laat de leerlingen kennismaken met het spoorwegdomein en haar veiligheidsdienst Securail, de mogelijke gevaren en foutief gedrag. Deze film is een goede introductie op de les (module 2) of kan gebruikt worden als voorbereiding op een klasuitstap met de trein. 

Module 2: Interactieve les

Duur: 1u à 1u30

Tijdens de les wordt er dieper ingegaan op specifieke veiligheidsthema's zoals vandalisme, gauwdiefstal, overlast, negeren van de slagbomen, agressie en worden er preventietips meegegeven. Bij deze module horen een aantrekkelijke presentatie met sprekende foto's, leuke quizvragen en individuele en klassikale opdrachten. De leerlingen leren op een speelse wijze nadenken over de leefbaarheid en veiligheid in de trein en in het station. 

Module 3: Game

Duur: 10 min per level

De leerlingen kruipen in de huid van een veiligheidsagent en staan in voor de veiligheid in het station (level 1) en in de trein (level 2). De leerstof van de interactieve les (module 2) is op een ludieke wijze verwerkt en de game sluit aan bij de leefwereld van de leerlingen.

 

Met de educatieve map kan u het thema veiligheid in en rond het station aanbrengen in de klas. Naast de 3 modules  is ook een draaiboek voor de leerkracht opgenomen. U kan echter ook gratis beroep doen op een medewerker van de Corporate Security Service van de NMBS om de les te geven.